Törs du läsa? Källaren - ute nu!

Lagom till halloween släpptes den tredje och sista spökiga delen om Lo, Johanna och Harry. I Källaren besöker de grannens spökpyntade trädgård under höstlovet, men alla spöken är inte bara på låtsats. Efteråt verkar någon vilja få kontakt med Lo. Någon som inte längre lever...
 
Källaren, Källmodin, trilogi, skräck
 
Den första spökiga fortsättningen på Salen släpptes 1 september. 
 
Ödetorpet som vännerna Lo, Johanna och Harry hittar verkar inte längre vara helt tomt, men vem håller till så långt ute i skogen? Hänger det ihop med den närbelägna Prästklippan och förbannelsen som sägs vila över den plats där en präst störtade ner och drunkade för nästan hundra år sedan? Den här gången är det inte bara det övernaturliga som skrämmer dem.
 

Den 28 december 2020 släpptes Salen, en spökig kapitelbok för mellanåldern som jag skrivit tillsammans med min son Willem. Våren 2020 vann den andra pris i deras stora barnbokstävling, i konkurrens med totalt 833 inskickade bidrag. Juryn skrev bland annat såhär i sin motivering:

Med absolut gehör för vad som gör en klassisk spökhistoria hårresande och gastkramande håller Nina Källmodin och sonen Willem läsaren i ett järngrepp. En välkänd skolmiljö förvandlas till en plats där dåtid möter nutid, och livsavgörande obetänksamma handlingar i det förflutna får ödesdigra konsekvenser. Tre barn tvingas ställa de vuxnas ödesdigra misstag tillrätta. I skolans innersta hemliga rum möter de och vi skräcken och fasan då barnen tvingas anta utmaningen att befria det instängda men inte bortglömda. Salen får läsaren att tappa tid och rum när författarna skickligt fångar vår universella rädsla för det okända.

Under hösten 2021 släpps även den tredje och sista delen i trilogin, Källaren.

salen kapitelbok mellanåldersbok skräckis spökhistoria bonnier carlsen

 

Nyheter

"Bra att ha"-bok

05.11.2015 12:33
Det här boktipset är mest ägnat åt alla er som också skriver, och som skriver böcker av det...

Ny författarintervju!

04.11.2015 11:47
Nu går det att läsa en alldeles färsk författarintervju med Terese Marvelin, som släpper sin andra...

På läslistan just nu

28.10.2015 12:31
Bland böckerna på min läslista just nu finns främst två stycken med Dalaanknytning: Anna...

Veckans boktips

23.10.2015 10:28
Det här är visserligen ingen bokblogg, men eftersom läsning och skrivande är så nära förknippade...

Ny hemsida!

21.10.2015 09:36
Det här är en helt nystartad sida med fokus på skrivande. Jag som ligger bakom sidan har många...
<< 1 | 2 | 3 | 4