Den stora debutveckan!

28.09.2018 21:31

Nu börjar jag kliva ut ur bubblan kring författardebuten, så jag ska göra mitt bästa för att sammanfatta veckan för er som inte kunnat vara med. Den korta sammanfattningen: Vilken grej att få vara med om!

 

  På scenen under boksläppet. Foto: Kerstin Beckman.

 

Här kommer en lite längre sammanfattning också:

 

I tisdags klev jag in i radiostudion för att spela in ett litet inför-boksläppet-prat till den väldigt lokala kanalen Radio Siljan. Klippet kan ni höra här. Samma dag fixade jag också med lite vinglas, en tjusig matta och annat praktiskt, för det ska vara lite stämning på ett boksläpp tänker jag. Jag och bibliotekschefen drog också upp de sista planerna, släppet skedde ju på Mora bibliotek och kulturhus vilket var ett väldigt bra samarbete. Det innebar att evenemanget syntes även i deras kanaler, och dessutom var det en perfekt plats att vara på.

 

På onsdagen, samma dag som själva släppet, hann jag hem en liten stund efter jobbet för att byta om och hämta familjen. Då ringde också P4 och ville göra en intervju dagen efter, jättekul! Vid det här laget var nerverna lite i gungning, kan jag säga. Det är en sak att prata om böcker i klasser, då tipsar jag ju om andras böcker, men en helt annat att presentera sin egen bok. Tack vare en del intervjuer innan släppet har jag dock fått lite övning på att sammanfatta boken på ett lättfattligt sätt, så det kändes ganska tryggt.

 

Helt lugn var jag hursomhelst inte, för dagarna innan drömde jag att jag av någon anledning tog tåget till boksläppet, det var försenat och jag klev dessutom av vid helt fel station (som enligt drömmars logik var en stad 70 mil härifrån) och kom sedan på att jag glömt kläderna hemma. Ja, ni förstår. En lätt släng av premiärnerver, typ.

 

När jag kom tillbaka till biblioteket var det i rollen som författare istället för skolbibliotekarie, det var lite speciellt. Innan släppet började hade jag inte tid med så mycket annat än att kramas och leta upp vaser till alla fina blommor jag fick. Det var kanske lika bra… Min skolbibliotekariekollega spelade fin musik på flygeln när folk började droppa in och tog för sig av cider och tilltugg. Hon hade dessutom varit förutseende nog att ta med en tjusig kandelaber, som fick ta plats bredvid ett skyltat ex av boken som stod intill scenen. Det blev en härlig stämning!

 Fick så mycket fina blommor, men också en signeringspenna och skumpa! Foto: Kerstin Beckman.

 

Väl uppe på den lilla scenen körde vi en liten intervju som hölls av bibliotekschef Sonja Viklund. Min förläggare, Peter Winai, sa också några ord. Jag hade fantastiskt roligt och hoppas att publiken också hade det. Det var bra uppslutning, så pass att vi fick ställa fram extra stolar. Det kändes ju roligt, inför släppet hade jag ingen aning om hur stor uppslutning jag skulle vänta mig. De allra flesta stannade också och köpte en eller flera böcker. Vilken känsla att få sitta med en lång kö och signera sin egen bok!

 

  Jag och Sonja Viklund på scenen, medan förläggaren Peter Winai presenterade förlaget.

 

  Intervjutajm på scenen, det blev en trevlig pratstund. Foto: Kerstin Beckman

 

  Boksignering! Foto: Kerstin Beckman.

 

Inte undra på att jag hade svårt att somna på kvällen. Jag flög som på små moln! Så jag var trött men väldigt, väldigt glad när P4 Dalarna kom och hälsade på mig i ett av mina skolbibliotek dagen efter. Det klippet kan ni höra här. (Klicka på play så startar klippet där intervjun med mig börjar.)

 

Nu finns boken både på Adlibris och Bokus att beställa, men även på förlagets hemsida och hos Akademibokhandeln i Mora. 

 

Tusen tack ännu en gång till er som gjort debuten minnesvärd, på så många olika sätt!

 

Lämna gärna en kommentar här!

Grattis

Datum: 01.10.2018 | Av: Lotta

Grattis! Spännande att läsa eftersom jag har mitt debutsläpp om tre veckor!

Sv:Grattis

Datum: 08.10.2018 | Av: Nina

Tack! Så kul att du också snart släpper din debut, stort lycka till!

Ny kommentar