Egenutgivning vs förlag

07.01.2016 21:08

Förlagsdrömmar och egenutgivning.

Det blev en intressant diskussion efter inlägget om att hantera motgångar, eller mer specifikt om att gå vidare efter nej från förlag. Numera finns ju alla möjligheter att ge ut själv, och många väljer att inte ens kolla med förlagen utan vill själv styra över sin bokutgivning. Jag förstår dem helt och fullt, det är ju som sagt ganska svårt att ta sig igenom nålsögat och det blir en oändlig massa väntan på svar från olika förlag.

Trots det så är ju mitt femårsmål att bli utgiven på förlag, som ni som följt bloggen redan vet.

Varför envisas jag då med det? Jo, det är för att jag känner mig själv ganska bra. Jag tänker att egenutgivning liksom annat egenföretagande kräver ett visst entreprenörskap. Det är ingen egenskap som jag har begåvats med i övermått. Om vi ponerar att jag blir utgiven så berättar jag gärna om min bok, bloggar om den, signerar den och tjatar på diverse redaktioner att de ska uppmärksamma den. Men jag vill ha ett förlag i ryggen.  Någon som vet hur allting fungerar, som har rätt verktyg för att nå ut med boken, som gör att jag kan ägna mig mer åt skrivande än åt gerillamarknadsföring.

Så enkelt är det.

Här skriver författaren Kristina Svensson, som har erfarenhet av båda delarna, en bra jämförelse av egenutgivning och förlagsutgivning.

Du kan läsa nya inlägg i denna blogg via RSS feed

Lämna gärna en kommentar här!

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar