… och så livet däremellan

03.12.2015 12:36

Allt handlar ju inte om skrivande.

Det finns en verklig värld också, utanför den fiktiva verklighet jag hittar på för tillfället. Ibland blir det tydligare än vanligt. Som idag, när jag efter ett möte hela förmiddagen kastade mig hem för att sätta mig vid datorn. På schemat stod responsläsning av mina kurskompisars texter.

Men hjärnan är full av helt andra tankar.

Det är omöjligt att koncentrera sig då, när huvudet befinner sig i den riktiga världen och det som händer där. Den vill inte alls bry sig om något annat just nu. Det är alldeles för mycket saker att fundera på som det är.

Insikten drabbade mig också på väg hem att jag måste göra en drastisk omarbetning av manus tre. Jag skriver inte om verkligheten, men om sådant som jag vet skulle kunna ske på riktigt. Idag blev det väldigt tydligt för mig att en del människor kommer att misstolka det, läsa texten som att jag faktiskt porträtterar sådant som hänt. Så jag måste putsa bort en del detaljer som kan skava hos andra.

Det är, som alltid, en balansgång.

Du kan läsa nya inlägg i denna blogg via RSS feed


Lämna gärna en kommentar här!

Fyran

Datum: 07.12.2015 | Av: Nina

Haha, förstår det skräckblandade. Men fyran är (nog) inte hemsk på samma sätt. Tror jag. Har ju bara ett första utkast än så länge, som jag inte ens läst igenom själv, så vi får se vad det blir av det... ;)
Tack själv!

Trean

Datum: 05.12.2015 | Av: Maria

Tack för att jag fick läsa trean! Ser fram emot fyran (med skräckblandad förtjusning

Ny kommentar