Papperspanik och favoritförlag

17.07.2016 17:28

Då var det dags igen, att skicka manus till förlag och förbereda sig på väntan.

Jag insåg idag att jag vid det här laget har en liten fin lista på favoritförlag. Den har helt enkelt tillkommit under tiden som jag haft mina tre tidigare manus ute hos olika förlag. På favoritlistan har nämligen de förlag hamnat som skickat lektörsomdömen eller andra typer av mer uppmuntrande svar, och inte bara standardrefuseringar.

Det känns ju helt klart bättre att skicka ett nytt manus till förlag som tidigare gett positiv respons.

Jag har bloggat om det här med att välja förlag att skicka manus till tidigare, här. Tyvärr verkar Svb sedan dess ha tagit bort listan på bokförlag som de hade på sin hemsida, och jag vet ingen bra ersättare.

Tyvärr hade jag kanske inte planerat det så väl, det här med att sitta och göra utskick idag. För inte ens ett komplett manus fick jag ihop innan pappret tog slut. Vi har 6-7 kilometer till närmaste butik, enkel resa, så det får nog helt enkelt vänta till en annan dag. Lite snopet.

Kan för den delen inte fatta att jag är i färd med att skicka mitt FJÄRDE manus till förlag!

En annan ganska märklig sak var att dagen efter att jag skrivit det här inlägget, om ett förlag som sett några sidor ur manus och nu ville läsa hela, fick jag ett exakt likadant besked via mail. Ett annat förlag, ett annat manus, men också de har fått smakprov och vill nu läsa manuset i sin helhet.

Bra helg för författardrömmen, det här!

 

Lämna gärna en kommentar här!

Inga kommentarer hittades.

Ny kommentar