Veckans boktips!

22.02.2016 11:51

Det är faktiskt inte ofta jag läser en bok som får det att krypa längs ryggraden. Då hade jag ändå en period när jag var i början av tonåren som jag slukade Stephen King. Jag tycker om böcker av John Ajvide Lindqvist och Johan Theorin, som båda är bra på att skapa suggestiva stämningar.  Men Sjuka själar, som är den första boken jag läst av Kristina Ohlsson, skapar den där riktigt rysande känslan av obehag.

Lukas återvänder till hemstaden Kristianstad efter tio år, men minns inte vad som egentligen hände när han blev bortrövad och svårt misshandlad. Samtidigt flyttar hans före detta bästa kompis David och hans flickvän Anna in i den gamla prästgården. Men det händer märkliga saker där.

Det är nästan omöjligt ända fram till slutet att veta vem som egentligen är ond och vem som är god. En riktig sträckläsningsbok.

(Dessutom är det extra roligt att läsa om en välbekant plats, och eftersom jag jobbat i Kristianstad en gång i tiden är det en stad jag känner till ganska bra. Tydligen är det också där Kristina Ohlsson har växt upp.)

Bild från Piratförlaget.

Sjuka själar, Kristina Ohlson, boktips, skräck